ProBic SSK2018

De CROW heeft op 19 maart 2019 haar nieuwe SSK-model gepubliceerd. CalPa heeft hierop niet gewacht en heeft aan de hand van voorlopige stukken ProBic aangepast. Daartoe was een aantal aanpassingen noodzakelijk. De SSK- en LCC-samenvattingen zijn vervangen door een ‘Kostenoverzicht’ en een ‘Presentatieoverzicht’. Het kostenoverzicht is bedoeld voor de kostenprofessional, het Presentatieoverzicht voor de beleidsmaker.

De term ‘Levensduurkosten’ is vervangen door ‘Instandhoudingskosten’ en het model is uitgebreid met een aantal instandhoudingskolommen. Elke benoemde kostenpost kan een investeringskostenpost of een instandhoudingskostenpost zijn, afhankelijk van welke gegevens u invoert.

De laatste grote ontwikkeling is dat de simulatie wordt uitgebreid met de frequenties. Ook is het goed te weten dat de gebruiker met ProBic SSK2018 nog steeds gebruik kan maken van de SSK2010. Bij het aanmaken van een nieuwe raming kunt u gewoon kiezen met van welke versie u gebruik wilt maken.

Omdat de voorlopige stukken van de CROW iets afweken ten opzichte van de gepubliceerde definitieve versie, zijn er een aantal zaken die we opnieuw moeten aanpassen. We verwachten de eerste ProBic-versie conform SSK2018 in enkele weken gereed te hebben.

Vorig bericht
Bezoek onze stand tijdens InfraTech!
Volgend bericht
Normbudgetberekening Noord-Brabant

Related Posts

Niets gevonden.